10 egyszerű tipp, amit ha betartasz, te leszel a világ legjobb mobiltelefonálója

Két évtizede, hogy megjelentek Magyarországon az első mobiltelefonok, de sokan még mindig nem tudják, hogyan kéne használni őket. Itt vannak az alapok, ha ezekhez tartod magad, te leszel a világ legjobb fej, leghatékonyabb és legnépszerűbb mobiltelefonálója.

cell2

Ha te hívsz:

1. Ne csöngess a végtelenségig. 2-3 csöngetésből felfogom, hogy kerestél. Vagy azért nem veszem fel, mert nem érek rá, vagy mert nem akarok veled beszélni. Vond le a megfelelő következtetéseket.

2. Ha nem veszem fel, ne hívj vissza 5 perc múlva, ettől nem leszel fontosabb. Ha született vagy meghalt valaki, küldj egy sms-t.

3. Ne blokkold a számodat. Ha ismeretlen számról hívsz, biztosra veszem, hogy rendőr vagy, végrehajtó, esetleg hóhér, és biztosan nem veszem fel. Soha.

4. Ha egy percnél hosszabb a mondadód, kérdezd meg, jókor hívsz-e. Ha már fölvettem, egy percem biztos van, de negyedórám egyáltalán nem biztos.

5. 9 előtt és 5 után ne hívj. Hacsak nem vagy az anyám.

Photo by Best DSC!
Ha téged hívnak:

1. Lehetőség szerint vedd fel. Ha úgy érzed, belefulladsz a hívásokba, tarts két telefont, vagy egy dual simeset.

2. Ha nem is veszed fel, hívj vissza, amikor tudsz. Ha nem hívsz vissza, azt jelenti, hogy leszarsz, és kitörlöm a számodat.

3. Ne nyomj ki, halkíts le. A kinyomás érthető, de otromba gesztus, azt üzeni, hogy be vagy kapcsolva, de nem vagyok neked elég fontos.

4. Ha nagyon udvarias akarsz lenni, vedd föl, és mondd, hogy most nem jó, de majd visszahívsz. Aztán hívj vissza.

5. Ne csacsogj feleslegesen. Figyelj oda, apró jelekből ki tudod találni, hogy rosszkor hívtál, még akkor is, ha nem mondom.