Kalcium-klorid, propilénglikol-alginát, xantángumi: kiszivárgott a McDonald's legféltettebb titka, a BigMac-szósz receptje

A BigMac-szósz pontos receptjét évtizedek óta féltve őrzi a McDonald's, hiszen az étteremlánc legjellegzetesebb termékének legjellegzetesebb hozzávalójáról van szó. Akárhogy is küszködik a világ bizonyos országaiban az étteremlánc, a BigMac mindenhol jól fogy.

Most a Mom Deals nevű receptoldalra felkerült egy recept a BigMac-szószhoz, és annyira részletes, hogy az amerikai és a brit média rögtön elkezdett kombinálni, hogy valamilyen belsős munkatárstól származhat, hiszen mindenképp kell legyen valami alapja. Íme, a hozzávalók:

  • szójababolaj
  • cukor
  • ecet
  • kukorica szirup

  • kalcium-klorid
  • xantán gumi
  • kálium-szorbát
  • poliszorbát 80
  • desztillált ecet
  • víz
  • tojássárgája
  • magas fruktóztartalmú kukoricaszirup
  • hagymapor
  • mustármag

  • fűszerek
  • propilénglikol-alginát
  • nátrium-benzoát
  • mustármag
  • cukor
  • fokhagymapor
  • növényi fehérje (hidrolizált kukorica, szója és búza)
  • karamellszínezék
  • szója-lecitin
  • kurkuma
  • kalcium-dinátrium-EDTA

Emellett persze rengetegféle házi verziót is találni a szószhoz a neten, de azok közül egyikben sincs például propilénglikol-alginát. (Daily Mail via 24.hu)

Mivoltma a facebookon
Népszerű
;