Csodálatos levélben jelentkezett a Google-höz dolgozni ez a 7 éves kislány

Ő itt Chloe Bridgewater és az apukája, Andy Bridgewater. A kislány iskolába jár, Andy pedig hűtőalkatrészek kereskedelmével foglalkozik. Chloe egyik nap megkérdezte tőle, mit csinálna, ha nem ez lenne a munkája, mire az apja azt mondta neki, szívesen dolgozna a Google-nél és mutatott neki néhány képet a cég jellegzetesen berendezett szilícium-völgyi irodájáról (hasonló a budapestihez).

Amikor Chloe meglátta a babzsákokat, a játékokat, azt mondta az apjának, élete álma, hogy itt dolgozzon. Az apukája erre viccből arra biztatta, hogy írjon egy levelet a Google-nek, a kislány pedig tényleg megtette. A világ legtökéletesebb álláskereső levele következik:

„Kedves Google főnök

A nevem Chole és amikor nagyobb leszek szeretnék a Google-nél dolgozni. A csokoládégyárban is szeretnék dolgozni és az Olimpián is szeretnék úszni szombatonként és keddenként. Az apukám azt mondta, ülhetnék babzsákfotelekben, csúszdázhatnék és gokartozhatnék, ha a Google-nél dolgoznék. Szeretem a számítógépeket és van egy tabletem is, amin játszani szoktam. Az apukámtól egy olyan játékot kaptam, amiben egy robotot kell fel és le mozgatni, azt mondta, ebből sokat tanulhatok a számítógépekről. Az apukám azt mondta, valamikor vesz majd nekem egy számítógépet. Hét éves vagyok és a tanárok azt mondták anyukámnak és apukámnak, hogy nagyon jól tanulok és jól írok, olvasok és számolok. Az apukám azt mondta, ha jó leszek és tanulok, egy nap dolgozhatok a Google-nél. A húgom, Hollie szintén nagyon okos, de őt inkább a babák és az öltözködés érdekli, még öt éves. Apukám azt mondta, írjak egy levelet a Google-nek, hogy felvegyenek, én nem tudom, hogy működik ez, de apukám szerint ez most megteszi. Köszönöm, hogy elolvastátok a levelem, eddig még csak egyet küldtem, azt is apukámnak karácsonyra. Üdvözlet:

Chloe Bridgewater, 7 éves”

Arra viszont senki nem számított, hogy a cég valóban válaszolni fog neki! Pedig megtették, személyesen a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai írt Chloénak:

„Kedves Chloe,

Köszönjük a leveledet. Örülünk, hogy szereted a számítógépeket és a robotokat és reméljük, hogy később még jobban beleásod magad a témába. Szerintem ha keményen dolgozol és követed az álmaidat, bármit elérhetsz, amit célként tűzöl ki magad elé – legyen az egy munka a Google-nél vagy úszni az Olimpián. Várva várom az önéletrajzod, amint befejezted az iskolát. :) 

Minden jót neked és a családodnak:

Sundar Pichai
Vezérigazgató”

(Boredpanda