Ez a táblázat a munkád alapján megmondja, kivel fogsz összeházasodni

Nemcsak a sors dönt ám a szerelemben, gyakran az emberek foglalkozása is befolyásolja, hogy kikkel találkoznak, kivel ismerkednek meg, és természetesen, hogy kikkel esnek szerelembe. A Bloomberg most egy 3,5 millió háztartás adatait tartalmazó adathalmazt foglalt össze egy remek táblázatban, ami megmutatja, hogy milyen foglalkozások között a leggyakoribbak a házasságok az Egyesült Államokban.

Ezek között van olyan, ami tök evidens, például az, hogy gyakori a házasság az általános iskolai tanárok között. De vannak megfejthetetlen párosítások is, például az, hogy mit esznek a női táncosok a férfi hegesztőkön.

A céltalan bogarászásban érdekes ismétlődések is kirajzolódnak a mintából. Például az, hogy a jól fizetett nők (ügyvédek, orvosok vagy vezérigazgatók) általában szintén jól fizetett férfiakkal jönnek össze, a rosszabbul kereső nők viszont gyakran mennek feleségül náluk jobb helyzetben lévő férfiakhoz. Ez azt jelenti, hogy egy jól kereső nő ritkán adja alább a jól kereső férfiaknál, addig egy jól kereső férfi szívesen házasodik nála rosszabb anyagi helyzetben lévő nővel is.

Meglepően gyakran házasodnak egymás között a hentesek is, a munkanélküli nők pedig leginkább a kamionsofőrökre buknak.

Ide kattintva elérhető a táblázat, a baloldalon a férfi, a jobb oldalon a női foglalkozások vannak. Rájuk kell vinni az egeret, utána megjelennek a vonalak, amik a házastársak foglalkozásaival kötik össze. Minél vastagabb egy vonal, annál gyakoribb a házasság a két adott szakma között.