Az internet legaranyosabb videósa 9 éves és játékokról készít értékeléseket

Evan még csak 9 éves, de több mint egymillió feliratkozója van Youtube-csatornáján, a reklámbevételekből csak 2014-ben 1,4 millió dollárt (kb. 400 millió forintot) generáló EvanTube-on. A csatorna 4 évvel ezelőtt indult, mert Evan csinált egy Angry Birds-ös stop motion technikával készült videót, és meg akarta mutatni az osztálytársainak:

De a videót nem csak az osztálytársak, hanem több mint egymillió ember nézte meg igen hamar. Evan és apukája, Jared úgy döntöttek, nem hagyják veszni a látogatottságot. Így Evan elkezdett több videót csinálni, leginkább valódi játékok értékeléséről, de akad sok nassolnivalókat tesztelő videó is. Evan nem viccel, a legtöbb videójában kőkeményen kritizál egy csomó ~10 éves korú gyerekeknek készült játékot, például ezt az Angry Birds gyurmát:

Vagy ezt a Simpson család legószettet. Megnézed, és azonnal meg akarod venni.

A kisfiú ezekkel a videókkal annyira népszerű lett, hogy időközben elindult egy másik csatorna EvanTubeRAW néven, ahol a kisfiú mellett a családtagjai is szerepelnek, és a videókban mókás dolgokat csinálnak, pl. csipszet kóstolnak.

A kisfiú nem sűrűn kap negatív kommenteket, az emberek odavaannak azért, hogy egy gyerek az interneten nem akar nagyobbnak tűnni a koránál vagy felnőttekre hasonlítani, hanem igazi játékokkal játszik, és még értékeli is őket. 

(20under20)