Ha 24 év feletti nő vagy, és még nincs senkid, van egy szörnyen elkeserítő hírünk számodra

Az OkCupid az egyik legnagyobb és legnépszerűbb ismerkedős oldal az interneten, több millió felhasználója van. Az ilyen internetes oldalak egyik legnagyobb előnye amellett, hogy nem személyesen kell odamenni valakihez, az, hogy beállíthatjuk, milyen elvárásaink vannak jövendőbelinkkel szemben: szeresse a mulatóst, az állatokat, szőke legyen és lehetőleg 20 éves, például.

Christian Rudder, az oldal egyik alapítója úgy gondolta, érdekes lenne összesíteni és elemezni a felhasználóik egymással szemben támasztott elvárásait. Mivel rengeteg felhasználó rengeteg adatot eredményez, Rudder elég pontos elemzéseket tudott készíteni az OkCupid társadalmáról, amiket bővebben az általa írt Dataclysm című könyvben lehet elolvasni.

A könyv azt az egyszerűnek tűnő kérdést is megválaszolja, hogy a felhasználóik saját életkorukhoz képest milyen életkorú felhasználókkal szeretnének megismerkedni. Rudder az egyszerűség kedvéért nőkre és férfiakra bontotta az OkCupid tetemes felhasználótömegét. Az alábbi ábrán az első oszlopban (feketével) a nők életkora, a második oszlopban (pirossal) pedig az általuk megismerni vágyott férfiak életkora olvasható:

1439100617250818476 (1)

Itt az látszik, hogy a nők nagy általánosságban olyan férfiakkal szeretnének randizni, akik velük egykorúak. Az, hogy az "egykorú" pár évvel fiatalabbat vagy pár évvel idősebbet jelent, a következő grafikonon lesz látványos:

1439100617445469356

A szaggatott vonal a nő életkorát jelzi, így ha egy piros szám alatta van, az adott sorban lévő nők a náluk fiatalabbakat, ha felette, a náluk idősebbeket kedvelik. Így könnyen leolvasható a fokozatos mintázat, hogy a nőknek 30 éves korukig a kicsit idősebbek, utána a kicsit fiatalabbak jönnek be. Az is látszik, hogy a nőknél életkori elvárások tekintetében fontos fordulópontnak számít a 40. születésnap is, annál idősebb férfiakkal egészen 49 éves korukig nem szívesen ismerkednek.

Ez már így is elég izgalmas, de megdöbbenni igazán csak akkor fogsz, ha meglátod, milyenek a férfiak elvárásai a nőkkel szemben:

1439100617563564204

?!?!?!?4,?!?!?!??!?,4,4,!?!?!

– merül fel a kérdés, mert elsőre olyan, mintha ez a grafikon elromlott volna. Azt mutatja ugyanis, hogy a férfiak minden életkorban a 20-24 közötti, de leginkább 20 éves nőkkel szeretnének megismerkedni, ami akármilyen lehetetlennek hangzik, igaz. A következő grafikon kicsit árnyaltabban, de nem kevésbé megdöbbentően jeleníti meg a valóságot:

1439100617682951852

Ez azt mutatja meg, hogy a leggyakrabban preferált életkor mellett még mi az, ami szóba jöhet. A pirossal jelölt életkorú nőkkel sokan jönnének össze szívesen, a halványpirossal jelöltekkel már kevesebben, a fehér részek pedig szinte a férfiak érdeklődési körein kívülre esnek.

Egyrészt az látszik, hogy a férfiak 30 év alatt szívesen összejönnek hozzájuk képes idősebb, akár 45 éves nőkkel is, utána viszont már nem. Másrészt pedig az, hogy mivel szó szerint mindenki velük akar elsősorban megismerkedni,

a húszéves lányoknak helyből nyert ügyük van az internetes társkeresőkön.

  • Szeretném veretni valakivel a Rakéta fesztiválon. 20 éves vagyok, légyszi legyél te is annyi. Peti, 20.
  • Én csak motorozgatni szeretnék egy kicsit valakivel.. A többi meg alakul. ;) De ha lehet, legyél 20 éves. Macsó, 33.
  • Két gyermekem van, az anyjukkal megromlott a viszonyom. Szeretem a művészeteket és a kalandokat is, persze csak húszévesekkel. G., 42 éves.

Ha 24 év feletti nő vagy és most elszomorodtál, hallgasd meg ezt a számot, hogy vidámabb legyél:

Bár a valóság ettől még ugyanaz marad.

A 24 év feletti nők alig érdekelnek valakit az interneten.

pam

  (via Jezebel)