11 dolog, amire képes vagy a Facebookon, de eddig talán álmodni sem mertél róla

1. Eltüntetheted az emberi kapcsolatokat szétromboló LÁTTA-jelzést

nagyjából három kattintással. Ha Chrome-ot használsz, mindössze annyit kell tenned, hogy letöltöd a Facebook Unseen-t, ha Firefoxot vagy Explorert, akkor pedig a Chat Undetected nevű bővítményt.

CANDYCRUSH

Ha feltelepíted valamelyiket, többé nem kell félned attól, hogy az ismerőseid megtudják, elolvastad az üzeneteiket, csak éppen nem vagy olyan hangulatban, hogy válaszolj rájuk. A dolog hátránya, hogy te sem fogod látni, ha ők elolvasták a te üzeneteidet, de ez az ára annak, ha valaki nem istennek születik.

2. Képek helyett gifeket is posztolhatsz,

mindössze annyit kell tenned, hogy egy új bejegyzésbe bemásolod a gif URL-jét és megvárod, amíg megjelenik az előnézete.

gif

Ezután kitörölheted az URL-t, és olyan vicceset írhatsz be helyette, amilyet csak tudsz, ha nem elég, hogy már így is 200%-kal menőbb lettél.

3. A borítóképek istenévé válhatsz,

ha megjegyzed, hogy a Facebook-borítókép pontos méretei a számítógépen 851 x 315 pixel, mobilos alkalmazásban pedig 399 x 150 pixel. Ha nem értesz a képszerkesztéshez, még mindig ott van az internet, teli jobbnál jobb méretre vágott borítóképpel.

macintosh

 

Egy tökéletesen passzoló borítóképpel minden gyermeklelkű Facebook-ismerősödet lenyűgözheted!

4. Eltitkolhatod, milyen kevés ismerősöd van,

ha az adatlapodon az Ismerősök fülre kattintasz, megkeresd a ceruza ikont, az Adatvédelmi beállításokra mész,

ismerősökés ott beállítod, hogy mindent csak te láss:

csakén

Egy gonddal kevesebb, nincs több szégyellnivaló!

5. Letilthatod az idegesítő ismerőseidet a chatről,

ha már nem bírod elviselni, hogy ötvenedjére kérdezik meg,

„Ha megkérhetlek egy apró szívességre, szavaznál rám ezen az oldalon? :)”

chathangok

A jobb alsó sarokban kattints a fogaskerékre, majd a További beállításokra, ide írd be a nevét annak, akit már nem bírsz elviselni. Ezentúl nem fog téged online-nak látni.

6. Ha nincs időd olvasgatni, elmenthetsz egy fontos posztot későbbre,

csak annyit kell tenned, hogy a bejegyzés jobb felső sarkára kattintasz, és ott a Hivatkozás mentésére kattintasz.

mentése

A linket később megtalálod a kezdőlap baloldalán, a Mentve fül alatt. Később még hálás leszel múltbéli önmagadnak!

7. Szétfilterezheted a fényképeidet a Facebookon is,

ha nem számítógépen, hanem az alkalmazásban töltöd fel őket. Ehhez csak rá kell böknöd a fényképre a készülő bejegyzésben a posztolás előtt, és már válogathatsz is az előnyösebbnél előnyösebb szűrők közül:

ujgif

8. Akárkit elküldhetsz a fenébe nyilvánosan, nem fogja megtudni,

feltéve persze, ha olyan neveletlen vagy, hogy Facebook-posztokban osztasz ki másokat. Ahhoz, hogy eltitkold a célszemély elől az őt pocskondiázó bejegyzést, csak rá kell nyomnod a bejegyzés alatti gombnál az Egyéni opcióra,

egyeni2 (1)

majd beírni az(oka)t a gyűlöletes személy(eke)t:

nekiknem

 

Végre szabad ezt is!

9. Lementheted a gépedre az összes ismerősöd szülinapját,

ha eltökélted, hogy naptárat készítesz belőlük, vagy valamilyen más okból egyben kellenek neked. Outlookba és a Google Naptárba is be lehet őket importálni, először mindegyikhez az Eseményekre kell kattintanod a kezdőlapod bal szélén.

esemeny1

Kattints a Születésnapok linkre jobb egérgombbal, és másold ki az URL-t.

Ha az Outlookban szeretnéd viszontlátni az eseményeket, menj az Eszközökön belül a Fiókbeállításokra, majd az Internetes naptárakra és másold be az URL-t.

Ha a Google Naptárba szeretnéd importálni, a Más naptárak melletti nyilacskára kattintva válaszd az URL-cím alapján való hozzáadást és másold be a címet. Ilyen lesz:

googlecal

Most már biztos, hogy nem fogod elfelejteni egy barátod születésnapját sem.

10. Készíthetsz giccses montázst az internetes életedről az év bármely napján,

nem csak újévkor. Csak keresd fel a facebook.com/lookback címre, válaszd ki a kedvenc képeidet és sírj, hogy mennyi idő eltelt már!

lookback

11. Megváltoztathatod a családi állapotodat anélkül, hogy a barátaid azonnal agyvérzést kapnának,

ha a profilodon a Névjegy, majd a Család és kapcsolatok fülnél egyszerűen beállítod, hogy az új állapotot csak te lásd. Az esemény így nem fog megjelenni a hírfolyamban, de neked sem kell egész nap azt nézned, hogy szingli vagy/jársz valakivel, miközben nem is.

egyedülálló

(via BuzzFeed)