2015 tíz legszebb biciklije

1.

p02rd3sp

A kanadai Helix a kickstarteren szedte össze a pénzt, hogy elkezdjék gyártani az összehajtogatható bringát. Nyáron lehet a leghamarabb hozzájutni 1300 dollárért árulják.

2. 

p02rcynt

A német Canyon Speedmax WHR pályakerékpárjával az angol Alex Dowsett döntötte meg az egyórás tekerés világrekordját. A manchesteri velodromban 53km/h-s átlagsebességgel tekert.

3.

p02rdcd8

7700 dollárért árulja az olasz Matteo Zugnoni a WooBi névre hallgató kerékpárját, aminek váza és villája is fából készült.

4.

p02rcy8h

Szingapúrból érkezett a listára a Bamboo Bee, aminek váza készült bambuszból. Egy bringa 1500 dollár.

5.

p02rd7td

A Halfbike II előző verziója még egy Cirque du Soleil előadásban is szerepelt. Ülés nincs, előlhajtott kerék van. Hogy hogyan is kanyarodik a bringa, nem egyértelmű.

6.

p02rcxsy

A Ford MoDe:Pro névre hallgató kiskerekűje elektromos meghajtást is kapott. Emellett a stucni integrált okostelefon-tartóval van felszerelve, amin menetközben lehet tölteni a készüléket.

7.

p02rd742

Rakétaformájú, gyerekbarát tricikli a Rocket Angliából. 7800 dollárba kerül az elölülőknek a kényelmeskedés, apának meg a combozás.

8. 

p02rdk0s

Velove Armadillo a tökéletes cargobike: svéd és fekve kell tekerni. Négykerék kormányzás, elektromos rásegítés, kicsi légellenállás.

9.

p02rcycw

EZ MÁR NEM IS BICIKLI! Pedig de.

10.

p02rd2jd

Motor alakú bringa a SPA Bicicletto. Természetesen olasz, természetesen elektromos meghajtás is van, meg Led kijelző. Öt óra alatt lehet feltölteni és tekerés nélkül is megy 45-tel. Ha valaha gyártani fogják, ezer dollárért lehet majd megvenni.

(BBC)