Úgy indult, mint egy átlagos hétköznap, mígnem

Szívszaggató reklámfilmet sikerült forgatnia a Samsungnak Törökországban: új, siketeket segítő callcenterük reklámozására kandi kamerás "átverést" eszeltek ki. Az átverést azért tettem idézőjelbe, mert kivételesen nem gonosz szopatás, hanem valami igazán megható volt a cél.

Kerestek maguknak egy siketet, majd a családjával és a környéken lakókkal összebeszélve, egy hónapos kemény előkészítő munka után leforgatták ezt a reklámot:

Igen, pontosan az történik, amit lát. Mindenkit, de tényleg mindenkit megtanítottak a környéken élők közül a jelbeszédre. Így egy nap, amikor Muhammer, a főszereplő kilép az utcára, egyből jelelve köszöntik. Ezen még valahogy továbblendül, ahogy azon is hogy a pékségben jelelve magyarázzák el neki a választékot.

Akkor viszont már gyanakodni kezd, amikor egy zöldségesnél egy random járókelő, akinek Muhammer segít összeszedni a széthullott almáit, jelelve ajánl fel neki egyet hálából.

"Ismered? Ő is halláskárosult?" - kérdezi ekkor beavatott nővérétől. Aztán amikor a taxis is jelelve üdvözli, már ilyen fejet vág:

muhammer

Hogy aztán, amikor a téren a szomszédai fogadják jelelve, már zokogva fogadja a hírt, hogy napját addig rejtett kamerákkal rögzítették. (Via BuzzFeed)