Van egy fotós, aki úgy fotózza a vadon élő állatokat, mintha királyi portrékat készítene

"Mindig érdekelt, hogy mi az a tökéletes pillanat, amikor egy megszokott, sokat látott dologból valami különleges, váratlan születik. Amikor egy képen egy különleges beállításon látszik egy addig még nem látott hangulat, arckifejezés. Az állatportrékkal ilyen pillanatokat akartam megörökíteni."

- írta megkeresésünkre Brad Wilson, fotós, aki főleg vadon élő állatok portréfotózásával foglalkozik.

11

Az állatokat műteremben, profi világítással fotózza, úgy, hogy a kamerát csak néhány centire tartja az állatok fejétől. Emiatt mindegyik állattal képzett idomárok foglalkoznak mielőtt beviszik őket a műterembe. Szerencsére a legtöbb állatnak, még a vadon élő ragadozóknak is, elég pár jutalomfalat ahhoz, hogy higgadt maradjon. Wilson megtehetné, hogy a könnyebb utat választja, és fogságban nevelkedett, az emberekhez hozzászoktatott állatokat fotóz, de azt állítja, hogy azokról nem tudna ilyen képeket csinálni.

"Már csak ezekben az állatokban van igazi vadság, egyszerűség. A modern emberi civilizációban szinte teljesen ködbe veszett az a természetesség, amit én keresek. Ezek a képek egy civilizáció előtti világnak állítanak emléket."

Puma

1

Zebra

2

Gepárd

3

Csimpánz

4

Elefánt

5

Aligátor

6

Bika

7

Pókmajom

8

Majom

9

Tigris

10

Bagoly

13

Sarki róka

14