Egy srác látta, hogy ez a hajléktalan ugyanazt az egy könyvet olvassa újra és újra, ezért adott neki egy e-book olvasót 300 könyvvel

Ő Paul, és az új e-book olvasója:

paul

Ezt a képet név nélkül töltötte fel egy felhasználó a redditre, azzal a leírással, hogy

"Odaadtam Paulnak, ennek a hajléktalan férfinak az e-book olvasómat, miután rájöttem, hogy ugyanazt az egy könyvet olvassa újra és újra. Azóta szinte le sem teszi."

A kép hamar bejárta az internetet, több ezer megosztást kapott. A Buzzfeed utánajárt a sztorinak, és sikerült elérniük a kép feltöltőjét.

"A kép pár nappal azután készült, hogy odaadtam neki az e-book olvasómat. Először nem akartam megosztani, de miután sokadik alkalommal láttam Pault, ahogy falja a könyveket, annyira boldog lettem, hogy muszáj volt. Megható látni, hogy valami, amit én adtam ekkora örömöt okoz egy másik embernek. Azt gondoltam, ha megosztom, talán ösztönözhetek más embereket arra, hogy ők is így cselekedjenek."

- mondta a neve elhallgatását kérő férfi.

"Adtam neki egy töltőt és előre feltöltöttem rá 300 könyvet bemelegítésnek. Aznap, amikor utoljára láttam még kapott tőlem egy listát az én kedvenc könyveimről. Leginkább a Trónok Harcának és A tűz és jég dala sorozat többi részének örült. A második részt már olvasta, de az elsőt és a többi folytatást már nem tudta beszerezni. Most megvan neki az összes."

És most jön a legjobb rész: Paul kapott egy postacímet is, amire bármikor írhat a segítőjének, akkor is, ha új könyveket szeretne.

"Ha elküldi az e-book olvasót a címemre, akkor feltöltök neki újabb könyveket. Még néhány bélyeget is adtam neki, hogy akadály nélkül tudjon írni, akár arról is, hogy melyik könyv tetszett neki, mit gondol róluk."