T

Eddig ez nem az a 2015, amit a Vissza a jövőbe ígért nekünk

Lassan eltelt egy egész nap az új évből, és egyelőre nem lehetünk elégedettek. Eddig elég pontos képünk volt arról, milyen lesz 2015-ben élni, de ma ebből kevés igazolódott be. Az előrejelzéseinket mi is a zseniális Vissza a jövőbe 2.-ből vettük, ami szerint ma már úgy kéne festenie a világnak, mint ahogy a fenti videón látható.

Ideje ezért számot vetni, mi valósult meg a film jövőképéből. Az olyan dolgokat, mint a kormányzat által irányított időjárás-alakítás, egyelőre hagyjuk is, nézzük csak a mindennapi élet tárgyait.

A film talán legismertebb jövőbeli eszköze, a légdeszka feltalálásának irányába nagyon komoly lépések történtek, viszont sajnos a sorozatgyártás még sehol sincs :(

jovobe01

Szintén ígéri a Nike, hogy 2015-ben kijönnek az önbefűzős cipők. De igazából ennek se látjuk egyelőre nyomait a boltokban.

jovobe02

Aminek viszont se híre, se hamva, az az önszárító kabát, ami gombnyomásra alkalmazkodik is viselője testéhez.

jovobe03

És akkor ez még csak egy kisebb tévedés volt. De mi van a repülő autókkal?! Mondjunk belegondolni se merünk, mekkora káosz lenne, ha a repülő autókra kellett volna átszabni a matricarendszert az autópályákon.

jovobe04

A leghasznosabb találmány egyértelműen a Mr. Fusion lenne, ha létezne. De sajnos nem létezik. A bármilyen hulladékból energiát előállító eszköz Putyin rémálma lenne, de egyelőre kevés jel utal arra, hogy még idén felbukkanna.

jovobe05

Van olyan találmány, ami akár létezhetne is. A kutyasétáltató robotok szerepét könnyedén betölthetnék drónok, csak eddig még nem hallottunk ilyen alkalmazásról.

jovobe06

A robotizált belsőkertek felé viszont hatalmas lépést tettünk a kokedama-őrülettel, már csak egy dróntálca kéne alá.

jovobe07

A szemüveggel összekötött telefon is csak kis ugrásra van a Google Glasstól.

jovobe08

Tájképeket falra vetítő TV-csatornák. Igazából ezek is lehetnének, csak nincsenek.

jovobe09

Marty McFly csak októberben fog visszaérni 2015-be, úgyhogy addig akár egy nagy hajrával ezek a tárgyak mind meg is jelenthetnek a piacon. Egyetlen jövőkép viszont biztos, hogy nem fog valósággá válni:

a faxok nem fognak visszatérni!

jovobe10