Ha elege van a büdös fingokból, itt a megoldás

„A barátaimmal ültünk az asztalnál egy nehéz étel után, és a fingjaink olyan büdösek voltak hogy majdnem megfulladtunk.”

- vall megsüvegelendő őszinteséggel élményeiről a franciaországi Gesvres-ben élő 65 éves Christian Poincheval. Az idős úr története azonban egy egyszerű gusztustalan sztori, ez egy világmegváltó ötlet születésének pillanata. Poincheval úr ugyanis elgondolkodott:

Hogyan lehetne illatosabbá tenni a bélszelet?

Fel is talált egy tablettát, ami szerinte nemcsak az emésztést segíti, de a illatosítja is a pút. A tablettában van szén, édeskömény, tengeri moszat, gyanta és áfonya, valamint az karácsonyi különkiadás csokis illatosításáért felelő kakaó is. A korábbi kiadások rózsa és viola illatosítással kaphatóak.

A feltaláló szerint egy ilyen tabletta remek ajándék lehet karácsonyra is, hiszen az ajándékozott mellett a környezetének, szeretteinek is örömet okoz.

Christian Poincheval (Forrás: Pilulepet.com)

Egy dobozban 60 tablettát kapunk 9 euró 99 centért, azaz nagyjából 3000 forint. Arról sajnos nincs infó, hogy egy tabletta pontosan hány fingot hatástalanít, ha ha csak egyet, egy csomag akkor is hatvan fing szagától szabadítja meg a háztartást.

Poincheval úr a Daily Mailnek azt mondta, jól fogy a termék, vannak akik bélgáz-problémák miatt veszik, de sok vevő csak vicces ajándéknak szánja a barátainak. Jelentős piac épül a kutyák számára gyártott fingillatosító por köré is, ez valamivel drágább a tablettánál, egy csomag 15 euró.

A tablettákból a Pilule Pet nevű oldalon lehet rendelni (a francia pilule szó magyarul  tablettát, pirulát jelet, a pet-t pedig a fingra használja a francia).