16 előtte-utána fotó megmentett kutyákról

Ezek a szegény állatok rengeteget szenvedtek, de szerencsére minden jóra fordult, amikor megtalálták őket. Az állatvédők bámulatos munkáját dicséri, hogy rájuk se lehet ismerni!

Rasta

rasta1

Ez a szerencsétlen kankutya Montreálban kóborolt az utcán. Mikor rátaláltak olyan mocskos volt, hogy nem is tudták először, milyen állattal van dolguk. A nevét az összeragadt szőrtincseiről kapta, amikből mára már egy sem maradt. (Fotó: Québec Állatvédelmi Társaság)

Miley

2

Miley-ra egy szemétkupacban találtak rá. A testét sebek borították, alig tudott lábra állni. Azóta már egészséges és új családjától mindent megkap, amire szüksége van! (Fotó: onepicturesaves.com)

Kenzi

dog-makeover-before-after-rescue-17

Kenzit állatvédők vitték be a a San Antonio-i Cocker Spániel Állatmentő szervezethez. Az ő átalakulása is mutatja, hogy egy kis törődéssel és odafigyeléssel mindent meg lehet oldani. (Fotó: onepicturesaves.com)

Ellen

4

A Trio Állatmentő Alapítvány talált rá Ellenre. A kutyát úgy kellett kiszabadítani az egész testét ellepő szőrtől. (Fotó: Troi Állatmentő Alapítvány)

Dolly

5

Egy nő hívta ki az állatmentőket a kukából táplálékot kereső Dollyra. A 7 kilós kutyáról 4 és fél kilónyi szőrt nyírtak le. (Fotó: onepicturesaves.com)

Theo

6

Theo korábbi gazdája egy költözés során szabadult meg a kutyától. Szerencsétlen már egy éve élt az utcán, amikor a Reményt a mancsoknak nevű egyesület rátalált. (Fotó: Annie Hart)

Betty

7

A kicsi Betty-t is elhagyták gazdái, de azóta már ő is jól van. (Fotó: onepicturesaves.com)

Woody

woody

Woody a gazdájának halála után került utcára. Hónapokig menekült minden segítség elől. Azóta már sokkal barátságosabb és megbízik az emberekben. (Fotó: Reményt a mancsoknak)

"Kincs"

kincs

Kincs egy két éves pudli szuka, akit a Natchez-Adams Megyei Humánus Társaság talált meg. Az ő szőre annyira összeragadt a testén, hogy már járni sem tudott tőle. Kincs egy állatorvos fáradtságos munkájának köszönheti, hogy újra ragyog. (Fotó: onepicturesaves.com)

Alana

alana

Alanában is nehéz volt felfedezni a kutyát a sok szőr alatt. Miután megborotválták és kicsinosították hamar örökbefogadták. Azóta is boldogan él családjával. (Fotó: onepicturesaves.com)

Boo

dog-makeover-before-after-rescue-4

Boo-t a floridai CARES Állatmenhely fogadta be, miután egy út mellett rátaláltak a vizes, saját vizeletében fekvő kutyára. De neki sem kellett más, csak egy kis szappan és egy olló, hogy visszanyerje az imádnivaló formáját! (Fotó: onepicturesaves.com)

Iggy

iggy

Iggy alig élt, amikor rátaláltak Mexikóban. A képeken látszik a rettenetes fekély, ami a jobb szemét megfertőzte. A kutyára akkor mosolygott a szerencse, amikor a fotója elterjedt a Facebookon és egy spontán, közösségi adománygyűjtésnek hála az Egyesült Államokba szállították, ahol egy állatkórházban hamar felépült. (Fotó: Eldad Hagar)

Vita

dog-makeover-before-after-rescue-42

A német juhászra egy férfi talált rá, egy Los Angeles közelében lévő szeméttelepen. Az éhhalál küszöbén álló kutya felépülése hónapokig tartott, de már maga mögött hagyta a sok szenvedést és társaihoz hasonlóan megszépült. (Fotó: onepicturesaves.com)

"Cédrus"

dog-makeover-before-after-rescue-19

Cédrusnak kihullott a szőre, és az alultápláltságtól kilátszottak a csontjai is, mikor rátaláltak egy Golf pálya melletti cédruserdőben. Azóta ő is boldogan él új otthonában. (Fotó: Paaws Antigua)

Olivia

oliv

A bal oldali kép akkor készült, amikor Oliviát elvitték a menhelyről, ahol csak pár napot töltött. A második képet már egy évvel később, az új gazdájánál fotózták.

Shrek

dog-makeover-before-after-rescue-30 (1)

Shrek alig tudott mozogni a sártól összecsomósodott szőre miatt. Miután megnyírták és ellátták a sebeit, előkerült a torz külső alól egy 6 éves fajtiszta maltipoo. Shreket is hamar megtalálta új, szerető családja. (Fotó: Park Road Állatklinika)

via