Ez a zseniális találmány mentheti meg az emberi civilizációt

Julian Melchiorri még csak most diplomázik az angol iparművészeti egyetemen, de a nevét az elmúlt pár napban sokan megjegyezték. Julian a Tufts Egyetem kutatóival közösen fejlesztett ki egy mesterséges levelet, ami fény hatására oxigént termel, pont úgy, mint a Földön található növények.

A mesterséges levél - Julian Melchiorri

A fiú a selyem egy speciális fehérjét és egy algákban található anyagot használt arra, hogy létrehozza a mesterséges levelet. Ezután csak fényre van szükség, és találmány máris elkezdi átalakítani a levegőben található széndioxidot oxigénné.

Lámpa, ami oxigén is termel - Julian Melchiorri

A levél használható például épületek külső és belső felületeinek beborítására, amik így folyamatosan tisztítanák a városok szennyezett levegőjét.

Így nézne ki egy épület, ami közben úgy működne, mint egy erdő - Julian Melchiorri

A találmány az űrkutatásban is nagyon sokat segíthet. A növényeket termeszteni a súlytalanság állapotában nagyon bonyolult, nélkülük viszont nehezen megoldható, hogy az űrhajósoknak legyen elég oxigénjük egy hosszútávú űrutazás során. A mesterséges levél viszont a súlytalanságban is működik, így ki lehet vele "tapétázni" az űrhajó belsejét.