Rick anyák napján lett véletlenül 13 kiskacsa mamája

Tizenhárom pipe - tanuljuk meg ezt a szót, így hívják a kiskacsát* - anyukájává vált egy amerikai férfi, egy bizonyos Rick.

Talált 13 magára hagyott kacsatojást, amiket megmentett. Amikor a pipék kikeltek, ő volt az első mozgó lény, amit láttak. Márpedig a pipék a bevésődés miatt az első mozgó lényt tekintik anyjuknak, így születésük óta folyamatosan és mindenhova követik.

A jelenséget egy szomszédja videózta le. A filmet vasárnap töltötték fel a Youtube-ra, azóta már 281 ezren látták. Ahogy az már ilyenkor lenni szokott, megjárta a Redditet, pártízezren megosztották a Facebookon és felkapta a világsajtó is.

Rickmost azt tervezi, hogy megtanítja a pipéknek, hogy csak a kert egyik sarkába szarjanak. Ha ezzel megvolt, és a kacsák faggyúmirigyei elkezdenek faggyút termelni, a szomszédságban lévő dísztavakba akarja költöztetni gyermekeit. (Via Yahoo News, Daily Dot)

[Vámszer Géza: Állatnevek, állatterelő-, állathivogató és állatkergető szavak Székről és Inaktelkéről. Néprajzi Közlemények. IV. évf. (1959) 4. sz. p96. 1959]