5 undorító étel, amiről nem is tudtad, hogy folyamatosan eszed őket

Hódzsír

American_Beaver

Másnéven kasztóreum. Krémes, erős szagú anyag, amit az észak-amerikai hódok, vagy a pézsmapatkányok ivarszervéből (az ánusz mellől) nyernek ki. Parfümökben is használják, de sokszor helyettesítik vele a vaníliaízt is. Még mindig olcsóbb, mint a világ legdrágább fűszereinek egyike.

Emberi szőr

Human_hair_closeup-08960-nevit

Az L-cisztein nevű anyagot hidrolízissel nyerik ki az emberi hajból, és ízfokozónak használják, leginkább a péktermékeknél. Mesterségesen is elő lehet állítani, ami sokkal drágább, de kóser és halal konyhákban csak ezt használhatják.

Fagyálló

Antifreeze_in_the_radiator

A propilén glikol egy, az alkoholok csoportjába tartozó szénhidrogén-vegyület, áttetsző, olajszerű folyadék. Kozmetikumokban és dohánytermékeknél is használják, de előfordul a salátaöntetekben is.

Homok

Towering_Sand_Dunes

A szilícium-dioxidot, vagy köznapi nevén kovát az élelmiszeriparban csomósodást gátló anyagként és habzásfékezőként alkalmazzák E551 néven. Előfordulhat szárított élelmiszerekben is, ahol víz megkötésére használják. Szájon át a szervezetbe kerülve szerencsére nincs ismert mellékhatása. Azért is szerencse, mert a fogkrémekben is megtalálható.

Bórax

Borax

A bórax, vagy nátrium-borát E285 jelzéssel jelenik meg a hozzávalók között. Alkalmazzák tisztítószerként, zománcként, kozmetikumokban, vagy az élelmiszerekben adalékanyagként, a biokémiában pufferoldatként és tűzoltó-anyagként.

Via HuffPo